[Bilgi] İş Görüşmesine Giderken Bu Rengi Kullanmayın!



Bir iş görüşmesine giderken mümkün olan en iyi etkiyi bırakmak için, dış görünüşünüze yani kıyafetinize son derece dikkat etmeniz gerekir.


İş görüşmelerinde sadece konuşmamız ve beden dilimizle değil, görünüşümüz ve kıyafetimizle de değerlendiriliriz. Karşımızdaki kişi kıyafetimize bakarak hakkımızda ön bilgi sahibi olur.

kıyafetiniz, kişiliğinize, statünüze ve fizyolojinize uygun olmalıdır. Kamu, finans, siyaset, hukuk gibi resmi sektörlerde bayanlar genellikle lacivert, gri, bordo, bej, vizon ve kamel gibi renkleri; erkekler ise, koyu renkleri tercih edebilir. İş görüşmelerinde giyilmemesi gereken tek rengin, kahverengi olduğunu söyleyebiliriz. Kahverengi, karşısındakinin kendini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini sağladığı ve rahat bir renk olarak kabul edildiği için asla kullanılmamalı.

İş görüşmesine giderken, iş başvurusunda bulunduğunuz şirketi sektörel olarak iyi araştırın. Firma kültürünü öğrenmeye çalışın. Kadınlar için hukuk ve bankacılık gibi daha ciddi olan sektörlerde takım elbise, elbiseye göre daha iyi bir seçim olacaktır. Fakat bunun yanında reklamcılık veya basın gibi daha "yaratıcı" sektörlerde müdürler, daha az ciddi ve adayın kişiliğini daha fazla yansıtan kıyafetler görmeyi tercih eder.

Kadınlar Ne Giyinmeli?

Siyah, lacivert, gri gibi koyu renklerde etek-ceket veya pantolon-ceket takım giyilebilir. Genelde etek takımlar, pantolan takımlardan daha mütevazi olduğu için tavsiye edilir. takım elbise sevmiyorsanız, profesyonel görünümlü bir elbise de tercih edebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz giysinin etek boyuna, çok parlak ve çok renkli olmamasına da özen gösterin.

Seçtiğiniz giysiye uygun zarif takılar tercih edin. Bu şekilde hem sade, hem şık hem de ciddi bir izlenim bırakabilirsiniz.

Erkekler Ne Giyinmeli?

Erkekler ciddi hava veren renkler ve ağır takım elbise giymeli ve buna uygun, düzgün bir şekilde bağlanmış kravat takmalı.

Her zaman uzun kollu gömlek giyilmeli, profesyonel görünümlü ayakkabılar ve koyu renkli çoraplar tercih edilmeli. Sadece oturduğunuzda ya da bacaklarınızı uzattığınızda teninizin gözükmemesi için çorap boyunun uzun olmasına dikkat edin.

  • Çok sınırlı takı kullanılmalı. Örneğin sadece saat veya bir tek yüzük, aksesuar olarak kullanılabilir.
  • Doğru kıyafetler seçmiş olabilirsiniz ama kişisel temizliğinizdeki en ufak bir eksiklik, tüm imajınızı yok edebilir. Bu yüzden, görüşmeye giderken aşağıda sıralayacağımız hususlara da özen göstermelisiniz:
  • Saçlarınız temiz, taranmış ve düzgün bir şekilde toplanmış olmalı. 
  • Erkeklerin temiz bir şekilde tıraş olmuş olmaları gerekli. 
  • Tırnaklar temiz ve manikürlü olmalı. 
  • Dişler fırçalanmış olmalı.
  • Ağız kokusuna yol açan yiyecekler yenmemeli.
  • Vücudunuzun temiz olması önemli. 
  • Makyaj sade olmalı ve doğal görünmeli. 
  • Ne giyeceğinizi bir gün önceden hazırlayın.
  • Kıyafetlerinizin ütülü ve lekesiz olduğundan emin olun.
  • Parfüm veya deodorantınızı çok fazla kullanmamaya dikkat edin. Odadan çıktığınızda kokunuz arkada rahatsız edici bir şekilde kalmamalı.

Eyüp CAN ÇALIŞ

1993 yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya gözlerimi açtım.Ailemin tekne kazıntısı tabiriyle, en ufakları benim. Hayatı en sevdiği kişiyle beraber geçirmeyi seven, insancıl, neşeli, yerine göre tatlı biber, siyah saçlı, kahverengi ( kimisi bal rengi der) gözleri ve cilleri olan biriyim.

    Blogger Comment
    Facebook Comment