Twitter’da Askıya Alınan Hesabını Geri Alma [Çözüm]

İnsan sosyal bir varlıktır. Toplumsal yaşamanın belirli kuralları vardır ve uymayanlar bir takım cezalar alırlar. Bildiğiniz gibi Twitter sosyal medyanın liderlerinden biri. Burada da kurallar mevcut ve bu kurallara uymayanlar cezalandırılır.

Twitter’da bazı aktivitelerin limitleri mevcuttur. Mesela bir günde takip edebileceğiniz maksimum kişi sayısı 1000′dir. Bunun yanında günlük 1000 adet tweet gönderebilirsiniz. Günde en fazla 250 Direkt mesaj gönderme hakkına sahipsiniz. Bir saatte en fazla 4 kez e-posta adresi değişikliği yapama hakkına sahipsiniz. Bu gibi kuralları aştığınızda ya da ısrar ettiğinizde hesabınız askıya alınabilir.


Bir kişiyi rahatsız etmiş olabilirsiniz. Rahatsızlık verdiğiniz kişiler sizi spam olarak bildirebilir. Twitter buna seyirci kalamaz ve hesabınızı askıya alabilir. Anı şekilde engelleme alırsanız bu rahatsız edici boyutta olduğunda yine hesabınız askıya alınabilir.

Peki böyle bir şeyle karşılaşınca ne yapılmalı?

Hesabınız iki türlü askıya alınır. Birincisinde uyarılırsınız. Bir nevi sarı kart gibi bir şey. İkincisinde uyarı almadan direk askıya alınır ve (kırmızı kart) form doldurmanız gerekir.

Uyarı olarak askıya alınan hesabı kolayca geri alabilirsiniz. Uyarı olduğunda hesabınızın askıya alındığına dair aşağıdaki gibi bir uyarı gelir ekranınıza Askıya Alınmış Hesaplar‘ı ziyaret et bağlantısına tıklayın.
askiya-alinan-hesap.2

Tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa daha çıkar ve uyarıyı onaylamak için kutulara tıklarsanız ve güvenlik şifresini girerseniz hesabınız tekrar açılmış olur. Ancak tweetler ve takipçileriniz sıfır görünebilir eski haline dönmesi için yarım saat beklemelisiniz.

askiya-alinan-hesap

Eğer uyarılıp bu işlemi yaptıktan sonra tekrar hesabınız askıya alınır yani kırmızı kartla oyundan atılırsanız form doldurmanız gerekir. Formda ingilizceniz iyiyse ingilizce yazmanızı tavsiye ederim. Forma ulaşmak için tıklayın

Formda yer alan en üstteki katergoriden suspended accound yani askıya alınmış hesap kategorisini seçiyoruz. Bir altında konu var. Oraya kendinize göre bir şeyler yazabilirsiniz. Description of problem bölümünde sorunu kısa ve anlaşılır bir dille ifade edin. Tam adınızı aşağıya yazın ve telefon numarası için en alttaki yeri boş bırakabilirsiniz.

Hesabınız kesinlikle aktif olur diye bir şey yok sonuçta bir dilekçe Twitter’ın kabul edip etmemesine kalmış. Takipçi sayınız çok değilse yeni hesap açmanızı tavsiye ederim.

Dipnot: Benimde başıma böyle birşey gelmişti ve ilk uyarılmış ve hesabımı tekrar aktif etmiştim. Daha sonra 2. defa askıya alındım ve twitter’a çat pat google translate yardımı ile ingilizce bir forum doldurdum. 2-3 gün bekledim, hesap açılmadı pes etmedim bikaç kez daha aynı formu doldurdum hatta affedin,kusura bakmayın diye resmen twitter’a yalvardım. Hesabımı ısrarlarımın ardından 2 hafta bekledikten sonra açtılar. Umarım sizde hesabınız benim gibi kurtarabilirsiniz. Kafanıza takılan bir soru olursa yorum kısmına yazabilirsiniz.

Eyüp CAN ÇALIŞ

1993 yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya gözlerimi açtım.Ailemin tekne kazıntısı tabiriyle, en ufakları benim. Hayatı en sevdiği kişiyle beraber geçirmeyi seven, insancıl, neşeli, yerine göre tatlı biber, siyah saçlı, kahverengi ( kimisi bal rengi der) gözleri ve cilleri olan biriyim.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Yorum:

Yorum Gönder