Tarih yazdı bizim çoçuklar..

Muhteşem bir gecede, 5 sayı geriden gelerek Türk tarihinde bir ilki başaran Fenerbahçe Basketbol takımını tebrik ederim.

Fenerbahçe maça iyi bir başlangıç yaptı, ilk 2 dakikayı 10-0 seri ile girerken rakibine mola aldırdı.7. dakikadan sonra rakip savunmasını güçlendirince skor 15-10 oldu ve bu sefer molayı Fenerbahce aldı. Moladan sonra toparlanan takımımız  ilk periyodu 23-15 önde kapadı.

Rakip ikinci çeyreğe Bourousis'in basketleriyle iyi başladı. Fenerbahce basit top kayıpları yaptı. Rakip top kayıplarını iyi değerlendirince soyunma odasına gitmeden farkı 1'e indirdi, Fenerbahce ilk yarıyı 41-40 önde kapadı.

Üçüncü çeyreğe iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı.Rakip, Adams'ın basketiyle 22. dakikada maçta ilk kez öne geçti: 41-42. Rakip, Bourousis'in son saniyede attığı 3 sayılık basketle dördüncü periyoda 57-55 galip durumda girdi.

Musabakanın dördüncü periyodunda çekişmeye sahne oldu.Çek basketbolcunun boyalı alanı etkili kullanmasıyla sarı-lacivertliler, 36. dakikada farkı 1'e çekti: 65-66. Hücumda panik halinde atışlar yapan ve isabet yüzdesi düşen Fenerbahçe karşısında Rakip son 1 dakikaya 71-67 önde girdi.
Fenerbahçe bitime 48 saniye kala Datome'nin 3 sayılık basketiyle farkı tekrar 1'e indirdi.
Adams'ın serbest atıştan kazandığı sayıyla farkı 2'ye çıkaran İspanyol ekibine Takımımız, Sloukas'la cevap verdi ve bitime 25.7 saniye kala maça denge geldi: 72-72.

Uzatmaya iyi başlayan Fenerbahce oldu. Boyalı alanı iyi kullanan temsilcimiz 43. dakikada  7 sayılık üstünlük kurdu 81-74. Fenerbahce uzatmalarda çok iyi bir savunma yaparak maçı 88-77 kazanarak, Türk Basketbol Tarihinde ilk defa Euroleague'de Final oynayan TÜRK TAKIMI ünvanını aldı.


Eyüp CAN ÇALIŞ

1993 yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya gözlerimi açtım.Ailemin tekne kazıntısı tabiriyle, en ufakları benim. Hayatı en sevdiği kişiyle beraber geçirmeyi seven, insancıl, neşeli, yerine göre tatlı biber, siyah saçlı, kahverengi ( kimisi bal rengi der) gözleri ve cilleri olan biriyim.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Yorum:

Yorum Gönder